papper-tryck

Det står Dra åt helvete på romska (ett av Sveriges minoritetsspråk). Införd i Kalenderjävulen februari 2022.

PAPPER & TRYCK

Det hade varit trevligt att hacka in Kalenderjävulens månader direkt på Carraramarmorn, men det finns inte pengar för sådana produkter i den här världen längre.

Pappret har en hög gramvikt (i vardags­mun, tjockt papper) och det hade varit jävligt trevligt göra .

Efter mycket pappersarbete och val av papper, blev det ett återanvänt lite smutsvitt papper, Cyclus, 250 gsm. Just när det var perfekt pappersmoment, slutade tryckeriet med det pappret.

Pappersarbetet tog fart igen och tog aldrig slut. Pappersval är ett arbete. För papper är aldrig något som bara blir. Jag försökte lura papperssystemet genom att trycka på baksidan av Chromocard, 260 gsm. Just för att få en mörkvit och oglansig yta. Det visade sig att allt pappersarbete och tryckeriet var av ondo. Eftersom dom inte tryckte efter fiberriktningen. Det gjorde så arken böjde sig. Då började arbetet igen efter både ett papper och ett tryckeri. Det blev till slut Bromma tryck som trycker den större upplagan på pappret Munken 240 gsm. Sköndals kopia trycker de brutna räkenskapsåret på Munken Polar

Trycket av den första och andra upplagan: Lasertryck, Grästorp. Den tredje upplagan är tryckt hos Bromma tryck. Kompletteringar görs av Sköndalskopia, Sköndal.

Idéen med att sälja Kalenderjävulen, när som helst på året, en slags brutet räkenskaps­år fast brutet varje månad var helt obegripligt att kommuniceta. Nu är det tillbaka igen och den grundidén är bäst. Den finns bara att beställa här på hemsidan. Butikerna säljer januari-januari, enklast så.

SPALTER, OJÄMNA. PÅ WP/ASTRA HÄNVISAR DE TILL GLUGGEN MELLAN SPALTERNA. UNDRAR HUR VÄRLDEN SKULLE SE UT, UTAN OSS SOM BRYR OSS?