PAPPER OCH PRINT

Egentligen borde det stå Fan och hans marmor. En hög gramvikt (i vardagsmun, tjockt papper) och det hade varit jävligt trevligt göra marmors­grejen fullt ut, med pensel och hacka, men det blev för komplicerat. Carreramarmor + en jävla massa fula ord. 

Efter mycket pappersarbete och val av papper, blev det ett återanvänt lite smutsvitt papper, Cyclus, 250 gsm. Just när det var perfekt pappersmoment, slutade Lasertryck med Cyclus.

Pappersarbetet tog aldrig slut. Så innihelvete att pappersvalet var ett arbete, papper är aldrig något en bara tar. Chromocard, 260 gsm, tryckt på »bak­sidan« för att få en mörkvit och oglansig yta.

Idéen med att sälja Kalenderjävulen, när som helst på året, en slags brutet räkenskaps­år fast brutet varje månad var helt obegriplig. Nu är det tillbaka igen och den grundidén är bäst. Munken 240 gsm blev ytterligare ett pappersarbete. Och snart kommer det ett till, för Lasertryck har börjat med ett nytt återanvänt papper.

Trycket av den första och andra upplagan: Lasertryck, Grästorp. Den tredje upplagan är tryckt hos Bromma tryck. Kompletteringar: Sköndalskopia, Sköndal. 

SPALTER, OJÄMNA. PÅ WP/ASTRA HÄNVISAR DE TILL GLUGGEN MELLAN SPALTERNA. UNDRAR HUR VÄRLDEN SKULLE SE UT, UTAN OSS SOM BRYR OSS?